NBCD greets the mayor of Herlev

Erhvervsnyt, Herlev Kommune, 28. april 2021


Fredag den 23. april 2021 besøgte borgmester Thomas Gyldal Petersen gazellevirksomheden Nordic Bioscience Clinical Development (NBCD A/S). NBCD A/S laver klinisk forskning primært indenfor slidgigt, men udfører også kliniske studier indenfor andre sygdomme som fx Alzheimers. Hos virksomheden findes det nyeste udstyr inden for diagnostik, eksempelvis en MR-scanner, som ses på billedet.  

På besøget drøftede borgmesteren udvikling hos NBCD A/S og rammevilkårene i Herlev med virksomhedens direktør Jeppe Ragnar Andersen og Clinic Manager Julie Schønemann. Det blev også til en rundvisning i de nyindrettede lokaler på Herlev Hovedgade og fremvisning af virksomhedens MR-Scanner, som Poul-Henrik Frandsen er ansvarlig for. 

NBCD A/S blev oprettet i 2006 som en afdeling under en anden Herlev virksomhed - Nordic Bioscience, men blev i 2020 adskilt herfra og oprettet som en selvstændig enhed. De nye ejere er tredje Herlev-virksomhed, Sanos Group A/S. Sanos er en dansk forskningsvirksomhed, som er specialiseret i at lave kliniske forsøg. Sanos blev grundlagt i 2018 i Herlev, og har udover klinikken i Herlev, én klinik i Vejle og én i Gandrup i Nordjylland.